BEDRIFTSTEKNOLOGI

Brudd hos mobilkjempe

Den planlagte fusjonen mellom spanske Telefonica og nederlandske KPN svever i det blå etter at spanske eiere har uttrykt seg svært kritisk til at den nederlandske staten får en høy eierandel i det planlagte selskapet.

Frode Eriksen
8. mai 2000 - 12:59

Telefonica og KPN planla en fusjon som ville skapt Europas nest største mobilselskap etter Vodafone/Mannesmann og forran Telecom Italia. I selskapet skulle Telefonica eie 60 prosent og KPN 40 prosent.

Men to store spanske bankene som eier tilsammen 14 prosent i Telefonica ønsket ikke fusjonen gjennomført likevel, skriver Bloomberg.

Bankene vil ikke fusjonere så lenge den nederlandske staten eier 44 prosent av KPN, noe som gjør staten til en av de største eierne i det planlagt nyfusjonerte selskapet med nesten 18 prosent, mens den spanske staten for lengst har solgt seg ut av Telefonica.

Begge statene har imidlertid beholdt rettigheter som innebærer et avgjørende ord i alle saker som inkluderer kjøp og salg av selskapene.

Hadde fusjonen gått etter planen ville det være første gang to tidligere statlige telemonopol fusjonerte i Europa, men nå ser det ut til at denne fusjonen ender der den planlagte fusjonen mellom Telenor og Telia endte; i vasken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.