RESULTATERFINANS

Brudd med Merkantildata

Intensjonsavtalen om fusjon mellom Merkantildata og Nocom blir ikke realisert. Årsaken er at Nocom ikke var fornøyd med prisen.

Eirik Flaa
22. des. 1997 - 12:43

8. desember i år kunngjorde Merkantildata at de ville fusjonere med Nocom AB for å styrke satsingen på kommunikasjonsområdet. Prisen var fastsatt til 57 millioner kroner i form av nyutstedte aksjer i Merkantildata. Nå er forhandlingene med Merkantildata avsluttet uten resultat.

- Etter et særdeles oppløftende fjerde kvartal vurderte vi det slik at prisen var for lav, sier administrerende direktør i Nocom AB, Anders Jonsson, til digi.no. Han legger til at samarbeidet med Merkantildata vil fortsette som planlagt, og utelukker ikke at fusjonsplanene på sikt vil bli tatt opp igjen.

- Dersom den veksten vi har sett i dette kvartalet fortsetter, er det godt mulig at forhandlingene blir tatt opp igjen med en annen pris som utgangspunkt, sier Jonsson. Han opplyser at bruddet vil gi Nocom en mer nøytral rolle i forhandlermarkedet. Nocom har fra før samarbeidsavtaler med både Telenor Bedrift og Skrivervik Data (Ark ASA).

- Vi ble jo ikke akkurat nedringt av lykkeønskninger når vi offentliggjorde fusjonsplanene. Bruddet gir derfor muligheten til å ivareta en mer nøytral rolle, sier Jonsson.

Administrerende direktør i Nocom Norge, Trygve Solem, vektlegger ikke nøytraliteten i like stor grad.

- Merkantildata har aldri kryssubsidiert virksomheter. Jeg føler ikke at planene kom i konflikt med våre øvrige virksomheter, sier Solem. Også han innstilt på å gjennoppta forhandlingene på et senere tidspunkt.

digi.no har ikke lykkes i å få kommentarer fra Merkantildata på fusjonsbruddet.

Merkantildata stadfester forøvrig fusjonsavtaler med LAN Control AS, Broker AS, Datakunnskap Opplæring AS og FDC. Intensjonsavtaler om disse fusjonene ble offentliggjort den 2. og 8. desember i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.