RESULTATERFINANS

Bruk av betalingskort i eksplosiv vekst

Stadig flere foretrekker å betale med kort, og aldri har tilfredsheten for betaling med kort vært så høy som nå. Og tall fra Bankenes betalingssentral (BBS) bekrefter meningsmålingen.

20. juni 2000 - 04:45

Den landsdekkende kortholderundersøkelsen påviser store holdningsendringer når det gjelder foretrukket betalingsmåte i butikk. Mens kontanter og kort var like populært i 1998, har betaling med kort tatt en klar ledelse de siste to årene.

37 prosent av befolkningen foretrekker nå kontanter, mens hele 56 prosent oppgir at de heller ønsker å betale med kort, opplyser BBS, som underbygger undersøkelsen med tørr statistikk: Fra 1998 til 1999 økte antallet korttransaksjoner med 24 prosent. Kortbruken i inneværende års fem første måneder har vokst med over 27 prosent fra samme periode i fjor. Bare i mai ble det betalt med kort mer enn 26 millioner ganger, ifølge tall fra BBS.

Undersøkelsen viser også at en langt større andel bruker kort fremfor kontanter ved kjøp i butikk. Mens 39 prosent benyttet kontanter ved sine siste innkjøp, oppga 60 prosent at de betalte med kort.

De fleste aldersgrupper, unntatt den over 60 år, foretrekker å benytte kort, og spesielt de som er mellom 30 og 45 år er storbrukere av kort som betalingsmiddel. Samtidig foretrekker stadig flere å ta ut kontanter i forbindelse med varekjøp.

- Mens en av tre hadde tatt ut kontanter i butikk i løpet av siste uke før undersøkelsen i 1998, er det tilsvarende tallet for årets undersøkelse en av to. Hovedbegrunnelsene for å ta ut kontanter i butikk, er at det er praktisk og at man slipper å gå i bank eller minibank, melder BBS.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra