Bruk av UMTS-telefoner kan bli grisedyrt

Prislisten til Hutchison Whampoas 3G-nett i Italia viser at de nye UMTS-telefonen raskt vil kunne slanke lommeboken din.

Mobilgiganten Hutchison Whampoa, som blant annet eier Hi3G i Sverige, har offentliggjort prislisten for sitt italienske nett. Det er den første offentliggjorte prislisten for UMTS så langt og gir derfor interessante indikatorer hva som kommer i andre UMTS-land. Det italienske nettverket skal åpne i løpet av desember.

De fleste vil nok være enige i at Hutchison Whampoas italienske UMTS-operatør, som bare heter 3, har tatt i ganske friskt. En vanlig samtale vil riktignok bare koste 90 øre per minutt, men det er når du begynner å bruke bredbåndsmulighetene at taksameteret løper, skriver italienske gsmbox.it.

Overføring av 1 MB data vil koste hele 145 norske kroner, i motsetning til 50-25 kroner for samme datamengde over dagens GRPS her i Norge.

Det vil koste 3,50 kroner per minutt for en videosamtale og 3,50 kroner for en MMS-melding,

Den italienske operatøren skal selge den første kommersielt tilgjengelige UMTS-telefonen, Motorolas A830 (bildet over), gjennom vel 1000 butikker. Den vil da koste 4100 kroner, skriver svenske Nyteknik.

- Jeg vil ikke bekymre meg så mye over disse høye prisene, sier teleanalytiker Tore Aarønæs til digi.no. De er tilpasset den første gruppen teknologi-interesserte kunder og teleselskapet ønsker dessuten et begrenset antall kunder til å begynne med slik at man får luket ut eventuelle feil. Hva prisene vil ende opp på vet vi ikke. Dette er en prøveballong, oppsummerer han.

Til toppen