Bruk bilen som filserver

Flere selskaper arbeider nå med løsninger som skal gjøre det mulig å koble sammen blant annet stereoanlegget i bilen med PC-en hjemme.

Selskapene Linksys og Zandiant Technologies har gått sammen om å utvikle trådløse nettverksløsninger for biler og andre kjøretøyer.

I første omgang er det snakk om å gjøre det mulig å laste ned filer fra en PC når bilen står hjemme, for så å lytte til musikkfilene når man er ute og kjører. Selskapene viste fram en slik løsning under CES 2003 tidligere i år. Ifølge Computer Sweden var dette snakk om en enhet som kunne plasseres i bilen bagasjerom og styres fra enheten på dashbordet.

Les også:


Men tanken stopper ikke med dette. Ifølge Computer Sweden ser man for seg at enheten også kan brukes som en mobil filserver for andre typer datafiler, slik at man for eksempel kan få tilgang til filene over et trådløst nettverk også når man for eksempel er på jobben.

Man tenker seg også å utstyre enheten med et trådløst aksesspunkt, slik at andre enheter, for eksempel bærbare PC-er, spillmaskiner og PDA-er som passasjerene i bilen bruker, kan kobles trådløst til enheten, og eventuelt videre til Internett.

Ifølge Computer Sweden vil MP3-spilleren med trådløs nettverksstøtte komme på markedet i år, muligens som et produkt fra bilstereoprodusenten Clarion. Men resten av tankegodset vil trolig ikke materialisere seg som salgbare produkter før i 2004 eller 2005.

Til toppen