Bruk mobilapper uten å installere dem

Google åpner ny strømmetjeneste for Android.

Bruk mobilapper uten å installere dem
Google har i to år indeksert innhold fra apper. Det omfatter over 100 milliarder såkalte dyplenker. Nå blir det også mulig å strømme apper.

Oppdraget som Google har gitt til seg selv er å indeksere all verdens informasjon. Men det finnes mye informasjon som ikke er tilgjengelig på weben. Blant annet er det stadig mer som bare gjøres tilgjengelig via apper til smartmobiler og nettbrett.

Derfor begynte Google allerede for to år siden å indeksere innhold i apper. Det har ført til at så mye som 40 prosent av alle søk som gjøres på Android-enheter, også berører app-innhold.

Dette har dog ikke vært noen løsning på problemet beskrevet over, fordi Google bare har kunnet vise informasjon fra apper som har tilsvarende webinnhold.

Men i går kunngjorde Google at dette nå er i ferd med å endre seg. For nå skal søket på Android-enheter snart også kunne vise innhold som bare finnes i apper.

Dette skal ikke være begrenset til apper som brukeren faktisk har installert på enheten. Det vil også være mulig å bli tilbudt en strømmet utgave av en app som har innhold som tilsvarer det brukeren søker etter.

Strømmeknapp

I søkeresultatene vil det da dukke opp en egen Strømme-knapp som brukeren kan trykke på. Det kreves dog relativt god internetthastighet for at dette skal fungere.

Selve appen kjøres i Googles nettsky.

Foreløpig er det bare håndfull apper som tilbys på denne måten. Dette inkludert HotelTonight, Chimani, Daily Horoscope og New York MTA Subway Map. Planen er å utvide dette etter hvert som funksjonaliteten blir litt mindre eksperimentell.

Ifølge CNET News har Google fått tilgang til denne teknologien gjennom oppkjøpet av selskapet Agawi i fjor. Det skal også være planer om å tilby dette til iOS.