BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bruk mobilen som romnøkkel

Hotell tar i bruk trådløs teknologi.

Bruk av digital, NFC-basert hotellromnøkkel.
Bruk av digital, NFC-basert hotellromnøkkel. Bilde: Vingcard Elsafe
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. nov. 2010 - 16:01

Clarion Hotel Stockholm tester i samarbeid med Assa Abloy, TeliaSonera, Choice Hotels Scandinavia, Venyon og VingCard Elsafe en ny nøkkelløsning for hotellets gjester. Løsningen gjør det mulig for gjestene å gå rett til rommene sine uten å måtte sjekke inn i resepsjonen eller å måtte ta vare på en fysisk nøkkel.

I stedet kan gjestene bestille et rom på vanlig måte og få en bekreftelse tilsendt mobilen. Før ankomst kan gjesten velge å sjekke inn på rommet via mobilen og få tilsendt en digital nøkkel.

Når gjesten ankommer hotellet, kan vedkommende gå rett til rommet. Døren låses opp når gjesten holder mobilen nær låsen. Den digitale nøkkelen slettes når gjesten sjekker ut fra hotellet igjen.

Dital hotellromnøkkel på Samsung-mobil med NFC-støtte. <i>Bilde: Vingcard Elsafe</i>
Dital hotellromnøkkel på Samsung-mobil med NFC-støtte. Bilde: Vingcard Elsafe

Løsningen er basert på teknologien som kalles Near Field Communication (NFC). Digi.no skrev om NFC første gang i 2004 og gjentatte ganger senere, men teknologien har så langt ikke blitt særlig utbredt. Nokia har solgt enkelte mobilmodeller med støtte for NFC, men i pilotprosjektet hos Clarion Hotel er det Samsung-modellen Star S5230N som har blitt brukt. Dette er selskapets mest solgte modell med berøringsskjerm.

NFC er det en standard for trådløs kommunikasjon av data mellom enheter innen en radius på ti centimeter. Teknologien har ifølge Samsung også blitt bruk i et prosjekt i kollektivtrafikken i Nice, hvor man prøvde ut betaling av reisen via telefonregningen ved å holde mobilen opp mot en avleser.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.