Bruk musen i løse luften

Logitech kommer snart med en ny mus som kan brukes helt uavhengig av underlaget.

Bruk musen i løse luften

Logitechs nye MX Air-mus skal være spesielt egnet for bruk sammen med mediesentermaskiner, også kalt stue-PC-er. I tillegg til å fungere som en vanlig laserbasert mus, kan den også benyttes på steder hvor det ikke er så enkelt å finne en jevn overflate, for eksempel når du står midt i et rom.

    Les også:

Musen er utstyrt med MEMS-baserte sensorer (Microelectromechanical Systems) som skal fungere omtrent som svært presise, mekaniske gyroer. Ved å bevege hånden i ulike mønstre - en slags 3D-utgave av «mouse gestures» kjent fra blant annet enkelte nettlesere, kan brukeren få PC-en til å utføre vanlige oppgaver på en avstand på inntil ti meter. Hvilke kommandoer som skal knyttes til hvilken bevegelse, bestemmes i et vedlagt program. Programmet kan dog kun kjøres i Windows XP og nyere.

Musen tar i bruk løsninger som skal kunne kansellere mesteparten av brukerens ukontrollerte rystelser og ha kort responstid på brukerens bevegelser.

Logitech har samlet disse løsningene under navnet «Freespace».

Når musen holdes i fritt i hånden, er det meningen av man skal ha tommelen på oversiden. På toppen av musen er det en trykkfølsom rulleflate i stedet for det vanlige rullehjulet. Dessuten er det egne knapper for kontroll av medieavspilling, Play/Pause, Volume/Mute, Back og Select. Også disse betjenes med tommelen.

Batteriet til musen lades opp ved at musen settes i en slags krybbe.

Logitech MX Air skal komme på markedet i Norge i august. Forventet utsalgspris er omtrent 1300 kroner.