Bruk norske tegn i dine passord

Bruk norske tegn i dine passord, er rådet fra en forsker ved Forsvarets Forskningsinstitutt. Her er hvorfor:

Det hjelper ikke å brukt hundretusenvis av kroner på sikkerhetskonsulenter og brannvegger, når man bruker passord som "Sinatra" eller "cool".

- Du kan for 100 dollar kjøp og laste ned programmer som knekker passord fra Internett, sier Ronny Windvik ved Forsvarets Forskningsinstitutt. Men anglofile utvikleres manglende forståelse for andre lands spesialtegn kan være løsningen for oss i Norge.

Hans råd er derfor å lage passord med de norske tegnene æ, ø og å, slike passord klarer ikke passord-programmene å knekke.
- Bruk av disse tegnene hever derfor terskelen enormt for en som skal avsløre passordet ditt.

Windvik skal demonstrer passordknekkerne med et datainnbrudd mot sin egen arbeidsgiver for deltagerne på det 55. Studiemøtet på Rica Park Hotel i Sandefjord 13 og 14 juni.

De fleste norske bedrifter kunne hevet standarden på sin egen sikkerhet med få og enkle oppgraderinger. Sårbarheten ligger først og fremst i programvare som skal sørge for at samspillet mellom nye og gamle versjoner av Windows fungerer som det skal, sier Windviks overordnede, forskningsdirektør Torleiv Maseng ved FFI.

I tillegg til sikkerhets-foredraget til Windvik, kommer også justisminister Odd Einar Dørum, Økokrims IT-seksjonssjef Inger Marie Sunde og overvåkningssjef Per Sefland på "Studiemøtet" i Sandefjord.

Til toppen