Bruk PC-en som videoopptaker

MGI Software har utviklet et program som gjør at en PC kan ta opp og spille av video i VHS-kvalitet, noe som hittil har krevd kostbare ekstrakort. MGI hevder de forhandler med "alle de store" PC-produsentene om å legge ved programvaren.

MGI Software har utviklet et program som gjør at en PC kan ta opp og spille av video i VHS-kvalitet, noe som hittil har krevd kostbare ekstrakort. MGI hevder de forhandler med "alle de store" PC-produsentene om å legge ved programvaren.

PC-en vil i årene fremover trolig flyttes fra arbeidsrommet og ut i stuen etter hvert som den blir den sentrale underholdnings- og informasjonsmaskinen i hjemmet ditt. For med stadig kraftigere maskinvare kan PC-en overta stadig flere oppgaver fra forskjellige spesialmaskiner.

Databransjen kan stå foran et gjennombrudd i sitt felttog mot stuen. Onsdag offentliggjorde canadiske MGI Software en programvareløsning som gjør den mest moderne PC til også å være videomaskin. Programvaren er ikke bare begrenset til det amerikanske TV-sendingssystemet, men klarer også å ta opp de bedre europeiske TV-signalene, skriver New York Times.

I stedet for å bruke dyrt ekstrautstyr klarer Pure Diva, som den nye programvaren heter, å pakke ned TV-signalet i bransje-standardformatet MPEG-2 og lagre det på harddisk samtidig som den viser TV-signalet. Diva krever det som i dag er en PC i det øvre markedssjiktet (men som trolig allerede til neste år er en gjennomsnitts-PC).

Diva er optimalisert for Pentium III og bruker endel av de nye mulighetene Intel har lagt inn for video- og lydhåndtering. Dessuten krever løsningen et TV-kort, 128 MB minne, et grafikkort med AGP-buss og 8 MB minne og en 8 GB harddisk.

Med denne bestykningen kan du ta opp video (og stereolyd) i en oppløsning på 352 x 480 bildepunkter, noe som er bedre enn S-VHS. Et 60 minutter langt opptak vil fylle 3 GB på harddisken, men MPEG 2 er et dynamisk system og etter hvert som Intel slipper Pentium III med hastigheter høyere enn 500 MHz vil du kunne redusere lagringsplassen til det halve.

Hvis du ikke skal se på samtidig som opptaket pågår, kan du ta opp i 720 x 480 oppløsning, noe som er høyere enn den europeiske TV-standarden PAL.

I tillegg til å fungere som en ren opptaker, åpner Pure Diva også for å kunne hoppe tilbake under TV-sendinger eller å zoome inn på deler av bildet, noe en god del sportsentusiaster nok vil vite å sette pris på.

Foreløpig er ikke Pure Diva i salg, på sine hjemme-sider forteller MGI at de er i forhandlinger med "alle de store PC-leverandørene" om å legge ved programvaren ferdig på enkelte modeller de lager. Hva du skal ta opp programmerer du enten manuelt eller velger gjennomm en Internett-basert programguide.

MGI fungerer i dag som programguiden som Microsoft-eide WebTV bruker, men skal tilby flere systemer og har allerede laget versjoner som skal fungere for England, Frankrike, Italia Tyskland og Spania.

Til toppen