FORBRUKERTEKNOLOGI

Bruk Playstation 3 som en Linux-PC

I midten av november kommer en Fedora-basert Linux-distribusjon for Playstation 3.

18. okt. 2006 - 13:56

Playstation 3 vil leveres med en Linux-distribusjon på harddisken, men detaljene om denne er foreløpig ganske få.

Nå er det klart at denne Linux-distribusjonen ikke blir den eneste som skal støtte spillmaskinen. Selskapet Terra Soft annonserte i går en versjon av Yellow Dog Linux v5.0 for Playstation 3. Dette er en distribusjon som bygger på mer kjente Fedora Core 5.

Terra Soft oppgir at selskapet er blitt gitt en unik mulighet til å utvikle og markedsføre et komplett Linux-operativsystem for Playstation 3. Dette er gjort i henhold til en avtale med Sony.

I forbindelse med arbeidet skal Terra Soft ha integrert og forbedret kode fra henholdsvis Barcelona Supercomputing Center, Sony Group og Fedora.

Distribusjonen vil inkludere kernel 2.6.16, gcc 4.1.1, glibc 2.4, Cell SDK 1.1, OpenOffice.org 2.0.2, FireFox 1.5.0, Thunderbird 1.5.0, Nautilus 2.14 og en samling med applikasjoner og verktøy for blant annet utvikling, multimedia, nettverk og Internett.

    Les også:

Installasjonen kan gjøres med to ulike installasjonsverktøy, et svært enkelt et og et avansert med langt flere valgmuligheter. Det enkle versjonen vil blant annet tilby langt færre applikasjoner med tilnærmet samme funksjonalitet, mens den avanserte vil gi brukere muligheten til å velge mellom drøyt 1500 pakker.

Yellow Dog Linux v5.0 for Playstation 3 blir tilgjengelig i midten av november. I først omgang vil den bare være tilgjengelig for nedlasting gjennom Terra Softs YDL.net-tjeneste, som koster penger. To uker senere vil selskapet begynne å tilby distribusjonen på DVD-plater, mens den i midten av desember vil bli fritt tilgjengelig gjennom offentlig speilinger over store deler av verden. En norsk speiling finnes her.

Noe senere skal distribusjonen også støtte PowerPC-baserte Mac-er.

Playstation 3 vil tidligst komme på markedet i Norge i mars 2007.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.