Brukbart fra Lexmark, CA og TI

Overskudd i overkant av forventningene for Texas Instruments, ditto for Lexmark, mens CA fortsatt sliter med lønnsomheten.

Det var klart for flere kvartalstallspresentasjoner i USA i går kveld norsk tid - her er en kort oppsummering av nøkkeltallene for Texas Instruments(TI), Lexmark og Computer Associates:

Markedet tok vel imot regnskapstallene fra TI, som viser et resultat etter skatt i andre kvartal på 95 millioner dollar, mot minus 197 millioner dollar i samme periode i fjor. Omsetningen vokser også - opp fra vel to milliarder dollar til 2,16 milliarder. Både salg og resultat ligger så vidt over det markedet hadde ventet, og dermed steg aksjen med gode tre prosent i etter børs-handelen på en ellers grå mandag på amerikanske børser.

Hewlett-Packards rival på skriversiden, Lexmark, gjør det også bedre enn ventet i kvartalet med et resultat for Q2 på 89,1 millioner dollar, mot vel 87 millioner i samme periode i fjor. Verdens nest største skriverprodusent økte salget med 7,9 prosent, fra 980 millioner dollar i andre kvartal 2001 til såvidt over milliarden i Q2 i år. Både resultat og omsetning oversteg forventningene med god margin.

Computer Associates reduserte sine tap takket være økt omsetning i sitt første fiskalkvartal, men programvareleverandøren reduserer samtidig salgsutsiktene for året som kommer, med den generelle begrunnelse at økonomien tar seg opp saktere enn de hadde ventet.

Minuset på 65 millioner dollar, eller 11 cents per aksje, for tremånedersperioden som endte 30. juni, var det syvende kvartalet på rad med negativt resultat for CA. Kostnadskutt og omsetningsvekst har imidlertid bedret resultatet kraftig fra fjorårets minus på 342 millioner dollar, eller 59 cents per aksje.

CAs omsetning økte med 7,4 prosent - opp fra 712 millioner dollar i fjorårets første fiskalkvartal til 765 millioner dollar for samme periode i år.

Til toppen