NETTVERK OG INFRASTRUKTUR

Bruker AI til å sjekke helsen til IT-systemer

AIMS Innovation har drevet utvikling i ti år. Nå mener de å ha et av verdens mest avanserte verktøy for å overvåke og automatisere virksomheters IT-systemer. Det kan gjøre at IT-avdelingen kan jobbe med utvikling i stedet for drift.

Her beregnes en score for alle datakilder – som infrastruktur, applikasjoner, tjenester og mikrotjenester. AIMS Score er en slags Richters skala for IT-miljøet som hjelper til med å navigere og forstå hva som oppfører seg unormalt.
Her beregnes en score for alle datakilder – som infrastruktur, applikasjoner, tjenester og mikrotjenester. AIMS Score er en slags Richters skala for IT-miljøet som hjelper til med å navigere og forstå hva som oppfører seg unormalt. Foto: Aims Innovation

Hvordan vet IT-avdelingen hva som gjør at det lugger i ulike tjenester? Verden er mye mer kompleks nå enn før, og tregheter kan oppstå over alt. Det kan være i applikasjonen, nettverket, serveren, eller i alt man har satt ut av tjenester i ulike nettskyer. Det som var vanskelig å få oversikt over før, kan det være nesten umulig å få innsikt i nå. Spesielt fordi IT-ansatte har mer enn nok å gjøre fra før, om de ikke skal lete etter nåler i store høystakker. 

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.