FORBRUKERTEKNOLOGI

Bruker mobilsignaler til å registrere bilkø

Informasjon fra tusenvis av mobiltelefoner skal bidra til mer nøyaktige trafikkvarsler.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. nov. 2007 - 14:07

TomTom, en av de store leverandørene av navigasjonssystemer og GPS-er, har i samarbeid med Vodafone i Nederland lansert en ny trafikkinformasjons-tjeneste som skal være langt mer nøyaktig.

Tjenesten, som heter HD Traffic og foreløpig bare tilbys i Nederland, bruker anonyme signaleringsdata fra mobiltelefonene til Vodafones kunder, sammen med data fra eksisterende trafikkilder, til å tilby mer nøyaktig trafikkinformasjon.

Brukerne av tjenesten skal motta opptil frem ganger så mange oppdateringer om trafikken på sin vei enn de har gjort til nå. Dette innebærer mer nøyaktig informasjon om reise- og ankomsttider, men tjenesten dekker 23.000 km med veier i Nederland, noe som er omtrent ti ganger så mange veier som tidligere. Dette skal gjøre det enklere for sjåførene se om det lønner seg å velge en alternativ rute.

Den nye tjenesten skal bli gjort tilgjengelig med en ny navigasjonsenhet, TomTomONE XL HD Traffic, som kommer i nederlandske butikker i disse dager. Tjenesten skal dessuten lanseres i Storbritannia i første halvdel av 2008. Andre land, i alle fall der Vodafone tilbyr mobiltjenester, vil trolig følge senere i 2008. Tjenesten vil koste omtrent 10 euro i måneden.

I begynnelsen av 2008 skal det dessuten komme et tillegg til eksisterende TomTom-enheter, slik at også disse kan motta HD Traffic-informasjon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.