Bruker OL som utstillingsvindu

Visa og Samsung vil satse tung på kontaktløs betaling i London.

Bruker OL som utstillingsvindu
Bilde:

Visa Europe og Samsung er blant hovedsponsorene av både OL og Paralympics som arrangeres i London i løpet av perioden juli til september i år. I den anledning har selskapene utviklet en offisiell betalingsapplikasjon basert på nærkommikasjonsteknologien NFC og Visa payWave-teknologi. Applikasjonen vil kunne brukes sammen med mer enn 3000 kontaktløse terminaler som vil installeres i forbindelse med OL-arenaene. Også kontaktløse betalingskort vil kunne brukes sammen med disse terminalene.

Ifølge Visa Europe vil beløp på inntil 15 pund kunne betales bare ved å holde mobilen rett ved leseren til betalingsterminalen. Større beløp vil kreve at brukeren taster inn en PIN-kode.

– London 2012 er en unik mulighet til å demonstrere framtidens betalingssystemer i virkeligheten. Den nye betalingsapplikasjonen for mobiler er sentral i dette, sier innovasjonssjef i Visa Europe, Sandra Alzetta, i en pressemelding.

NFC-teknologien støttes av stadig flere mobiltelefoner. Så langt har Visa sertifisert en liten håndfull, men antallet bør være betydelig større for OL åpnes. Ikke minst Samsung vil nok sørge for dette.

PayPal, som konkurrerer med blant annet Visa om betalingstjenester, har som tidligere omtalt ikke så store tro på NFC-baserte betalingsløsninger. Selskapet mener at teknologien vil tas i bruk for sent, og at andre og enklere løsninger, blant annet selskapets egne, vil konkurrere ut NFC-betalingen allerede før den har kommet skikkelig i gang.

    Les også:

;