Bruker Playstation-teknologi i bærbar PC

Toshiba kommer i sommer med en bærbar PC med en Cell-basert hjelpeprosessor.

Toshiba Qosmio G50
Toshiba Qosmio G50

Toshiba kommer i sommer med en bærbar PC med en Cell-basert hjelpeprosessor.

Playstation 3 er basert på Cell-prosessoren som er utviklet av IBM, Sony og Toshiba i fellesskap. Ulike versjoner av den samme prosessoren benyttes også i enkelte servere og superdatamaskiner, men Toshiba har tidligere også kunngjort at teknologien vil kunne benyttes i PC-er.

    Les også:

Toshiba SpursEngine
Toshiba SpursEngine

I går kom meldingen om at Toshiba utstyre de nye Qosmio G50- og F50-seriene med Quad Core HD Processor SpursEngine SE1000, en hjelpeprosessor som er basert på Cell Broadband Engine med fire synergetiske prosesseringselementer (SPE). De to seriene med bærbare PC-er skal komme på markedet i Japan i slutten av juli.

I tillegg de fire SPE-ene, skal SpursEngine inkludere avansert bildeprosesseringsteknologi utviklet av Toshiba. Hjelpeprosessoren skal bidra til raskere håndtering av høyoppløste videostrømmer, bildegjenkjenning og bildeprosessering. Blant annet loves sanntids opptak HDTV-sendinger og komprimering til H.264-formatet, oppskalering av standard DVD-innhold til HD-video.

En ny funksjon, «Face navigation function», gjenkjenner og husker ansikter slik de opptrer på skjermen. Deretter vil programvaren kunne vise ansiktene i en søkbar indeks som kan brukes til å finne fra til videosegmenter hvor en gitt person opptrer.

Face navigation function
Face navigation function
Toshiba Qosmio G50
Toshiba Qosmio G50

Ved hjelp av det integrerte webkameraet kan brukerne styre avspillingen av video, uten å bruke mus eller fjernkontroll, men i stedet benytte håndbevegelser.

Maskinene leveres med skjerm på inntil 18,4 tommer, tokjernet Intel-prosessor og Nvidia-basert grafikk.

Noen pris har Toshiba ikke oppgitt.

    Les også:

Til toppen