Bruker sommeren på offentlig IT

Difi arrangerer sommerleir for IT-studenter.

Bruker sommeren på offentlig IT
Årets deltagere på DifiCamp - en sommerleir for IT-studenter i regi av Difi - skal løse et problem for Helsedirektoratet. Fra venstre: Lars Tovsen, Anders Palfi, Einar Uvsløkk, Even Østvold, Nina Margrethe Smørsgård, Made Ziius, Håvard Svae Slettvold, Espen Jacobsson, Ingrid Kittelsen, Juni Angelfoss, Malin Drange Øvrebø, Cathrine Holm og Therese Vaagan. Bilde: Difi

For fjerde år på rad arrangeres DifiCamp på Leikanger ved Sognefjorden. På avdelingskontoret til Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) får 13 IT-studenter bruke sommeren på å komme opp med løsninger som kan komme til nytte i offentlig sektor.

I fjor var blant annet NTNU-student Joakim Aume deltager, noe som førte til at 27-åringen fikk jobb i direktoratet. Han var med å utvikle et datahotell hvor det offentlige kunne gjøre sine datasett enkelt tilgjengelige for dem som vil bruke det.

I år er det et prosjekt delfinansiert av Helsedirektoratet som skal gjennomføres på sommerleiren, melder Difis kommunikasjonsavdeling til digi.no. Hensikten er å lage en enklere og brukerrettet løsning for refusjon av pasientreiser.

– Refusjon for reiser til og fra behandling for sykehuspasienter krever mye manuell jobbing, og deltakerne på DifiCamp skal se på hvordan digitalisering og sammenkobling av flere datakilder kan gjøre dette enklere for både brukere og sykehusene, sier Rune Kjørlaug i Difi.

Digi.no håper å kunne presentere produktet av årets sommerleir, som nettopp har startet.

    Les også:

Les mer om:
;