Bruker sosialt nettsted til å finne konsulenter

Bruker sosialt nettsted til å finne konsulenter

Indiske Somaiah Kumbera sitter i Oslo og skaffer seg konsulenter i USA når han trenger - på nettet.

Somaiah Kumbera jobber på dagen for den store amerikanske butikkjeden Sharper Image.

Den kjente kjeden som selger design-dingser utvikler sin egen nettbutikk med en stab på tre. En ansatt sitter i Los Angeles, en sitter i Minnesota i nord-USA, mens Kumbera sitter i Oslo.

Kumbera er født i Chennai (tidligere Madras), men flyttet fra millionbyen da han var 18 år. Han er utdannet ved University of Texas i Austin, der han traff sin norske kone. Nå bor ekteparet i en leilighet på St. Hanshaugen hvor Kumbera jobber både med Sharper Image, og med andre oppdrag.

– Jeg har mange prosjekter på gang og mange ideer. For å finne samarbeidspartnere bruker jeg kjente nettsteder for å søke, forteller han til digi.no.

I fritiden opererer han som uavhengig konsulent, og til et prosjekt han jobbet med trengte han grafiske designere.

Kumbera brukte craigslist.com, et nettsted i San Francisco der man kan få hjelp til alt fra å selge huset, finne kjæreste, leie bosted, søke jobber og til sosiale begivenheter, fant Kumbera en jobb-partner.

– Jeg lette etter en designer og trengte en person med innsikt i Photoshop og Flash. Det var helt nødvendig å kunne tilby denne kompetansen for å vinne oppdraget, sier han.

Craigslist er etter hvert blitt en attraktiv nettside, og hevdes å være USAs sjuende mest populære nettsted, mener Kumbera.

Han fikk overraskende bra respons, og har nå hyret inn en person med nettopp disse kvalifikasjonene fra Washington.

Kumbera har aldri møtt personen, men samarbeidet går meget bra, bedyrer han. Washington-partneren gjør arbeidet i front end, mens Kumbera sluttfører og syr sammen hele prosjektet.

Han mener amerikanerne har de beste grafiske designerne, men på selve programvareutvikling bruker han tre indere fra nettopp India som han samarbeider med.

Å jobbe på kvelden for å tilpasse seg amerikansk tid og å bruke nettet til å kommunisere har aldri vært noen problem for Kumbera.

Til toppen