Bruker Tollvesenet mot piratkopier

Microsoft har kurset tollere i Norge og andre europeiske land.

Bruker Tollvesenet mot piratkopier

Microsoft har kurset tollere i Norge og andre europeiske land.

Oslo (NTB): Tollvesenet har fått i oppdrag å åpne pakker for å kontrollere om produktene er ekte vare fra Microsoft eller falske kopier.

Microsoft frykter at opptil 40 prosent av selskapets programvare i Norge er piratkopier. Som en del av kampen mot piratvirksomhet har nå Microsoft for første gang fått en midlertidig forføyning der Tollvesenet pålegges å forsøke å avdekke piratprodukter på norske tollstasjoner.

– Mange av forfalskningene jeg har sett er forbløffende gode. Det kan være snakk om små detaljer som skiller ekte vare fra piratkopien. En vanlig forbruker vil i mange tilfeller ikke kunne se forskjell, sier advokat Thor Bjarne Mosaker, som representerer Microsoft, til Finansavisen.

Microsoft har fått midlertidige forføyninger i alle EU-landene, i tillegg til Norge, og tollvesenene i alle landene er blitt informert om de nye arbeidsoppgavene.

I praksis skal tollerne holde tilbake det de oppfatter som mistenkelig programvare. Deretter må de varsle Microsoft slik at de får anledning til å kontrollere innpakning og innhold.

Ifølge Microsoft er Tollvesenets ansatte allerede blitt drillet av selskapets piratjegere i hvordan de skal se forskjell på ekte og falsk vare.

    Les også:

Til toppen