Bruker vekstanalyse mot piratkopiering

Microsoft vil bruke en bestilt IDC-analyse om vekst i Asia til å slå ned på piratkopiering.

En IDC-analyse har en prognose som viser at Asias IT-sektor vil generere en million nye jobber og 19 000 nye IT-selskaper i løpet av perioden fra 2004 til 2009. Det vil generere 11,3 milliarder dollar i nye skatteinntekter og 350 milliarder dollar for regionens økonomier.

Fremgangen drives av den eksplosive veksten i India og størst er veksten innen programvare. I India forventes den årlige veksten på programvare til å være på skyhøye 19 prosent.

Omsetningsveksten for Asias IT-industri som helhet forventes å ha en årlig vekst på 8,6 prosent. Til sammenligning forventes det en vekst på 4,9 prosent i USA og 6,5 prosent i Europa.

I følge IDC-analysen kommer mer enn 40 prosent av den asiatiske veksten i antall jobber og i skatteinntekter fra økosystemet rundt Microsofts løsninger i 2004.

Analysen ble bestilt av Microsoft. Ifølge Financial Times ønsker Microsoft å bruke den for å overbevise asiatiske regjeringer om at de må slå hardere ned på piratkopiering av programvare. Microsoft mener at regjeringene vil være best tjent med å fokusere på å utvikle en lovlydig teknologiindustri, da det genererer flest nye arbeidsplasser og størst økning i skatteinntekter.

Kina er utelatt fra analysen på grunn av manglende pålitelige datagrunnlag.

Til toppen