FORBRUKERTEKNOLOGI

Bruker Xbox-spiller til kopiere HD-film

De nye tiltakene for å stoppe kopiering av HD-film er gjort irrelevante ved hjelp av HD DVD-spilleren for Xbox 360.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. apr. 2007 - 14:01

Film distribuert på formatene HD DVD og Blu-ray Disc har siden desember i fjor vært mulig å kopiere, til tross for kopisperren AACS (Advanced Access Content System). En feil i programmet InterVideo WinDVD fra Corel gjorde dette mulig. Denne feilen ble i forrige uke rettet, i tillegg til at en rekke av krypteringskodene knyttet til den ikke-oppdaterte utgaven av WinDVD ble gjort ugyldige av organisasjonen AACS Licensing Administrator.

Men allerede i helgen dukket det opp en alternativ måte å få tak i de sentrale Volume ID-kodene på HD DVD-plater. Disse kodene er nødvendige for at ikke-godkjent programvare skal kunne dekryptere innholdet på de nye platene og eventuelt kopiere det.

Nok en gang er det i Doom9-forumet annonseringen er blitt gjort. Der ligger det også en lenke til et både programmet og kildekoden som gjør det mulig å benytte Microsofts HD DVD-spiller for Xbox 360 til å finne fram til Volume ID-ene. Programmet skal ikke kreve at det gjøres endringer i programvaren til spilleren.

Heller ikke dette programmet ventes å bli noen endelig løsning for piratene, siden enhetsnøklenes gyldighet kan trekkes tilbake av AACS LA. Men det beviser nok en gang at enkelte HD-produkter er blitt lansert før de har vært klare.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.