RESULTATERFINANS

Brukere ble forvirret av ekstra punktum

Delnorske GNR prøvde seg med internett-adresser som per.hansen.name, men det ble for vanskelig.

23. okt. 2003 - 12:42

1. januar 2002 åpnet det primært norskeide selskapet Nameplanet/Globale Name Registry opp sitt nye toppdomene - .name. Men til forskjell fra de andre nye toppdomene som .info, måtte brukere av .name bruke et ekstra punktum som skapte adresser som per.hansen.name.

    Les også:

Dette har gitt Globale Name Registry en treg start. Så langt har de forsholdsvis beskjedne 100.000 registeringerte epost og domenenavn.

- Det ekstra punktumet har vært forvirret både for brukere og Internett-operatører, forteller Global Name Registry-sjef Geir Rasmussen til digi.no. Vi forenkler derfor systemet og går over til andrenivåregistering, der man for eksempel kan registere en adresse som perhansen.name.

Global Name Registry er eid av tre venture-selskaper, engelske Carlyle Group og de to norske selskapene Four Seasons Venture og Northzone.

Selskapet har hatt en dyr oppsbygningsfase og oppgir som privat selskap ikke tall, men Rasmussen røper at selskapet heller ikke vil gå med overskudd i år. Men til neste år er planene, blant annet fordi man tror omleggingen vil øke kundetilfanget, å skape et overskudd.

Registering for å skaffe seg de nye og enklere .name-adressene åpner 14. januar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.