Brukere utfordrer HP om virtualisering

Brukerne opplever ikke virtualisering som spesielt lønnsomt, og venter klare svar fra HP.

Brukere utfordrer HP om virtualisering

Brukerne opplever ikke virtualisering som spesielt lønnsomt, og venter klare svar fra HP.

HPs store brukersamling, HP Technology Forum & Expo 2007, startet i går i Las Vegas, og varer til onsdag. Forumet samler 7000 deltakere til flere hundre ulike arrangementer. Det organiseres i samarbeid med flere HP-brukerorganisasjoner, blant dem Encompass med 16.000 (individuelle) medlemmer.

Programmet for forumet bærer preg av at virtualisering er et nøkkeltema. Det er ikke bare et eget hovedtema, men går også igjen som viktig emne i andre hovedtemaer, som «Business Continuity & Availability», «Emerging Technologies», «IT Consolidation», «Open Source & Linux», «Security Management» og «Microsoft Windows».

Encompass-sjef Nina Buik sier til eWeek at hennes medlemmer tørster etter så mye råd om virtualisering som mulig, spesielt rundt IT-drift og hvordan få virtualisering til virkelig å lønne seg.

HPs markedssjef for programvare, David Gee, sier til IDG News Service at tallet på virtualiserte servere vokser nå like raskt som bakterier i en petriskål, og at brukerne opplever de samme driftsutfordringer som for fysiske servere. En uavhengig undersøkelse gjennomført for CA i mars bekrefter at opptil 40 prosent er skuffet over at virtualisering ikke gir de ventede innsparingene.

I sin hovedinnledning på forumet, gjorde HP-sjef Mark Hurd et poeng av at HP selv fortsatt sliter med for høye kostnader og arbeider blant annet med å redusere tallet på datasentraler fra 85 til seks: Denne globale konsolideringen skal gi gevinster både innen drift og innen energiforbruk. Hurd sa at HP har stilt seg som mål å halvere selskapets totale strømforbruk.

Det Hurd sparer innen drift skal brukes på fornyelse. Målet er å effektivisere IT-drift og -vedlikehold slik at det bare utgjør 30 prosent av det samlede IT-budsjettet, mens 70 prosent skal brukes på ny teknologi. Det innebærer, ifølge Hurd, at investeringene må økes med en faktor på fire.

Fortsatt kostnadskutt innebærer ikke nødvendigvis færre arbeidsplasser, skal en tro Hurd, i hvert fall ikke innen salg. De siste tolv månedene har HP ansatt tusen nye selgere, de aller fleste av dem innen «Technology Solutions Group» som selger til store bedrifter og organisasjoner. Hurd varslet fortsatt økning av salgskorpset, og forklarte at det hjelper ikke med innovative produkter dersom man ikke får solgt dem.

    Les også:

Til toppen