BEDRIFTSTEKNOLOGI

Brukereksplosjon og nok båndbredde

To av verdens ledende analyseselskaper spår en fremtid uten bekymringer for Internett. Dataquest spår en 71 prosents økning i antall oppkoblede maskiner til Internett, og morselskapet Gartner Group konkluderer med at båndbredde-problematikken vil løses i løpet av snar fremtid.

Morten Øverbye
25. aug. 1997 - 19:07

Amerikanske Dataquest la i forrige uke frem nye beregninger, der antallet maskiner koblet opp til nettet vil øke til 82 millioner i løpet av dette året. Dersom tallene viser seg å stemme, betyr det en økning på 71 prosent fra i fjor.

Samtidig mener Dataquest at netthandelen i år vil omsette for 12,2 milliarder amerikanske dollar innenfor programvare og tjenester, en økning på 60 prosent fra i fjor. Om analysen holder, vil de 268 millioner maskinene som er koblet opp om 25 år omsette for 32,2 milliarder dollar i databransjen alene, mener selskapet.

Med så mange datamaskiner koblet til nettet er det mange som tror at nettsurfing vil minne mer om å padle mot strømmen. Men Dataquests eierselskap, analysebyrået Gartner Group, mener at løsningen på båndbreddeproblematikken ligger rett rundt hjørnet.

Gartner mener at Internett 2, et eget supernett som skal bygges ut mellom forskningsinstitusjoner og universiteter, vil kunne være svaret. Internett 2 skal etter planene kunne sende data over nettet i hastigheter opp til 2.4 Gbit i sekundet, et kvantesprang fra dagens Internett der 155 Mbit i sekundet er fartsrekorden. De tekniske nyvinningene fra Internett 2 vil etterhvert bli overført til det eksisterende Internettet mener Gartner. Med slik teknologi i rutere og infrastruktur, vil båndbredde ikke lenger være noen knapphetsfaktor.

Analysene kan leses på selskapenes nettsteder, som du finner lenker til oppe til høyre på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.