Brukerne henrykte for prøveklutversjon av Opera for Mac

Mottagelsen av Operas testversjon for Mac har vært overveldende, til tross for at produktet ikke en gang har status som beta-versjon, men snarere en prøveklut. Men Håkon Wium Lie får kritikk for implementasjonen av CSS.

Opera Software slapp Mac-versjonen av Opera 5.0 i slutten av februar, men kun i en forhåndsvisning-versjon. Nå rapporterer den amerikanske nettjenesten Cnet.com om henrykte Mac-brukere.

- Fra dag én har interessen vært enorm, sier Operas Pål Hvistendahl til Cnet. - Dette har fortsatt etter som nyheten sprer seg over nettet.

5.0-versjon av Opera er langt fra komplett. Ved oppstart får du beskjed om at versjonen ikke er ment for permanent bruk. Selskapet kaller det en teknologisk forhåndsvisning, og advarer om at den antakelig vil ha masse feil og kræsje ofte. Til tross for dette har Mac-miljøet summet av fornøyde brukere, som nå endelig får et alternativ til de to dominerende aktørene Microsoft og Netscape, selv om alternativet koster 39 dollar.

Tony Legget, redaktør for et Mac-magasin, sier til Cnet at selv denne tidlige versjonen laster nettsider opptil tre ganger raskere enn konkurrentene.

Testversjonen av Opera er strippet for funksjonalitet - og mangler blant annet Java-støtte, fil opplasting, Apple-script støtte og cookie-støtte.

En annen talsmann for Mac-brukere, Joe Gillespie, sier til Cnet at Opera håndterer CSS (stilark, eller "Cascading Style Sheets"), Java og animerte GIF-er feil. Særlig CSS-biten burde vel Opera fikse, med CSS' "oppfinner" Håkon Wium Lie blant de nøkkelansatte.

Til toppen