- Brukerne må selv ta mye av skylda

Microsoft-gründer Bill Gates sier i et intervju med en canadisk avis at det først og fremst er brukernes ansvar å unngå sikkerhetsproblemer.

Microsoft-gründer Bill Gates sier i et intervju med en canadisk avis at det først og fremst er brukernes ansvar å unngå sikkerhetsproblemer.

I et intervju med canadiske ITBusiness sier Bill Gates at det ikke er nødvendig med perfekt kode for å unngå sikkerhetsproblemer. Han forteller at Microsoft riktignok arbeider med å forbedre koden, men mener det er to andre ting som er viktigere, bruk av brannmur og oppdatering av programvaren.

    Les også:

- Ingen av disse problemene (virus og ormer) skjedde for de gjorde én av disse tingene, sier Gates og understreker at han med bruk av brannmur også inkluderer skanning av all e-post og alle filer som lagres på maskinene.

Når det gjelder oppdatering og feilfiksing hevder Gates at Microsoft alltid har kommet med feilfikser før sikkerhetshullene er blitt utnyttet, til tross for at tiden det tar fra et sikkerhetshull blir offentlig kjent til at noen har greid å utnytte det har blitt redusert. I tillegg innrømmer han at sikkerhetsfiksene må bli mindre i størrelse, komme sjeldnere og være enklere å installere.

Gates sparker også i retning av Unix og Linux og hevder at disse systemene har flere sårbarheter per kodelinje enn det Windows har.

- Det er alltid mulig å angripe mindre utbredt programvare. Den angripes bare når noen ønsker å være ondskapsfulle. Utbredt programvare angripes når noen ønsker publisitet og ære.

Til toppen