BEDRIFTSTEKNOLOGI

Brukervennlig forbruker-PC

Den nylanserte maskinen til NEC, følger en ny trend for konsument PC-er. Man skiller utstyr som bruker har kontakt med fra interne deler som prosessorer, minne og disk som kan stues vekk.

Caspar Lund
29. juli 1997 - 12:45

Selve datamskinen består av to deler, den ene vil inneholde DVD-ROM, CD-ROM, diskettstasjon og en liten LCD-skjerm og er på størrelse med en skoeske. Denne delen kaller NEC for MCU (Media Control Unit). Den andre delen vil bestå av prosessoren, RAM, harddisk og andre interne deler. Maskinen skal bli mer brukervennlig ved at man slipper å ha en stor boks stående under pulten eller skjermen. Den interne enheten kan plasseres hvor som helst, slik at man sparer plass.

NEC følger andre store leverandørene av slike maskiner. For eksempel IBM lanserte i fjor en boks på størrelse med en pizza-eske som man kunne plassere under skjermen.

Tastaturene og skjermene blir også gjort om til å kunne utføre flere oppgaver. Tastaturet kan starte applikasjoner ved hjelp av et tastetrykk og det er mulig å styre CD-ROM-en med starte-, stoppe-, frem- og tilbake-knapper i tillegg til volumjusteringer.

Den nye produktserien som skal kalles Ready vil ha en 233 eller 266-MHz prosessor med MMX-teknologi, 4-7 GB harddisk, 32 MB RAM, 56Kbps modem, CD-ROM og DVD-ROM. Maskinene vil koste fra USD 2.000 til USD 3.000.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra