Brukte 18 måneder på å lappe hull

Juni 1999 lanserte Oracle-sjef Larry Ellison økonomisystem-samlingen Oracle 11i der alt kan brukes over web. Nå er den stabil nok, mener Morgan Stanley.

Juni 1999 lanserte Oracle-sjef Larry Ellison økonomisystem-samlingen Oracle 11i der alt kan brukes over web. Nå er den stabil nok, mener Morgan Stanley.

Oracle jafset over mer enn de maktet og det har tatt dem 18 måneder å lappe de fleste hullene. Først nå, 18 måneder etter lanseringen, er samlingen med økonomiprogramvare blitt stabil nok til at et større antall kunder begynner å bytte.

Dette skriver Morgan Stanley i en fersk analyse, forteller nettavisen Techweb.

Oracle 11i var et meget ambisiøst prosjekt. Oracle-sjef Larry Ellison hadde gitt beskjed om at alle modulene i selskapets samling av styringsverktøy for bedrifter, som systemer for regnskap, bestilling, lagerhold og kundeoppfølging, skulle kunne brukes over Internett med en vanlig nettleser.

I tillegg skulle samlingen utvides fra 60 til 100 programmer. Resultatet, som Oracle satte i salg sommeren 1999, ble hullete og de fleste kundene har utsatt en oppgradering - til nå. Rapporter om problemer fra de første modige kundene, fikk mange til å parkere.

I en analyse av Oracle forteller meglerhuset Morgan Stanley at mange Oracle-kunder de har snakket med i det siste har sagt seg fornøyd, og arbeider nå med å bytte over til 11i som er skrevet helt i Java. Stemmer dette, vil Oracle-tallene løfte seg fremover.

Markedssjef i Oracle Norge, Harald Løvvik, vil ikke kommentere problemene direkte.

- Det å lansere 40 nye moduler var en utfordring, men vi har allerede 1.000 kunder på 11i og tallet vokser nå kraftig, forteller han.

Til toppen