KARRIERE

Brutale kutt i Tieto

770 arbeidsplasser forsvinner.

Det nordiske IT-markedet endres kjapt. For å henge med i svingene varsler finske Tieto, med stor virksomhet i Norge, store kutt.
Det nordiske IT-markedet endres kjapt. For å henge med i svingene varsler finske Tieto, med stor virksomhet i Norge, store kutt. Bilde: digi.no
14. okt. 2013 - 12:57

Det finske IT-selskapet Tieto, som konkurrerer med blant annet Evry i det norske markedet, varslet i dag om omfattende kostnadskutt. I en melding fra selskapet fremgår det at selskapet skal kutte mer enn 50 millioner euro, 407 millioner kroner, årlig.

Totalt blir opp til 770 ansatte berørt: 350 i Finland, 180 i Sverige og 240 i øvrige land. I Norge vil det ikke bli like dramatisk. Selskapet opplyser til digi.no at det er snakk om mellom ti og 15 stillinger, av totalt 500 ansatte.

Totalt forsvinner opp til 455 stillinger i linjetjenesten, hvorav opp til 240 i «maneged services» og 215 innen konsulent og systemintegrasjon. Opp til 205 stillinger innen produktutvikling samt 110 innen industrigrupper og support-funksjoner blir berørt.

– IT-industrien er midt inne i en rask global endring: Nye teknologier, som nettskyen, og endringer i kundekravene driver en rask modernisering fra gamle IT-systemer til standardiserte og mindre arbeidsintensive løsninger, sier Tieto-toppsjef Kimmo Alkio i en kommentar.

Han sier det er alltid er tungt å redusere bemanningen, men at dette er nødvendig for å sikre at man ikke har overkapasitet.

Totalt har Tieto 15.000 ansatte, eller eksperter som de kalles på selskapets nettsider. De har virksomhet i 20 land verden over.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.