Bryllup med stil

Førstkommende fredag har jeg femten års bryllupsdag. Så hva annet kan jeg skrive om denne uken enn Way Cool Weddings...

Førstkommende fredag har jeg femten års bryllupsdag. Så hva annet kan jeg skrive om denne uken enn Way Cool Weddings...

Se det for deg: Datoen var 26. mars 1984. Stedet var Shell-gården i Oslo, der Byfogden har sitt kontor. Korridoren hadde grå, nedslitt linoleum på gulvet og veggene var malt i en ubestemmelig, gusjegrønn farge. Det fantes ingen malerier og ingen pynt - bare noen pinnestoler og et lite skilt der det sto "vennligst ikke kast ris i korridoren". (Jo, det er helt sant!)

Jeg hadde på meg en knallrød chiffonkjole, sorte stilett-sko og sort pels (dette var før pels ble politisk ukorrekt - den gangen var det bare passelig dekadent). Håret mitt var ildrødt og pinnekort, med unntak av en lang, kreppet pannelugg ned over det ene øyet.

Kjæresten min (han heter forresten Jakob) var ulastelig antrukket i smoking og sort frakk. Hvis det ikke hadde vært for øreringene og hanekammen ville han sett ut som prototypen på en kjekk, ung brudgom.

Men sammen var vi nok et temmelig ualminnelig utseende brudepar. I hvert fall mente jeg bestemt at byfogden så ganske forbauset ut der et øyeblikk. På den annen side gikk hele vielsen så fort at det ikke er godt å si. Vi klokket seremonien til litt under to minutter (jo, det er helt sant igjen).

Etterpå gikk vi utenfor, slik at de oppmøtte familiemedlemmer kunne kaste ris på oss uten å bli tilsnakket, og så var det hjem til svigermor på lunsj.

Men dette er jo bare én måte selve bryllupet kan gjøres, og i og for seg en ganske ordinær og alminnelig måte. Muligens med unntak av hårsveisen.

Har du derimot lyst til å gjøre noe mer ut av den store dagen, så kan du jo begynne med et besøk på nettstedet Way Cool Weddings (du finner pekeren i margen til høyre).

Her finner du linkene du trenger dersom du planlegger et bryllup 20.000 meter over havoverflaten, akkompagnert av canadiske sekkepiper, og den slags. Men naturligvis finnes det mengder av mer tradisjonelle muligheter å velge mellom også. Og siden selv rødmende førstegangsbruder er teknisk avanserte nå for tiden, så har de naturligvis en egen "Marriage Planning Software"-seksjon. Hva ellers?

Dessverre er nettstedet temmelig amerikansk fokusert, så veldig mange praktiske forslag for det kalde nord får du ikke. Men litt inspirasjon kan du jo få. Og stikk gjerne innom Giggles-seksjonen, der du finner sanne historier fra bryllup som kanskje ikke har gått helt etter planen...

Til toppen