Bryter kodelåsen på iOS 7

Her er oppskriften.

20. sep. 2013 - 09:07

Hvem som helst kan omgå kodelåsen på nye iOS 7. Teknikken ble oppdaget av spanjolen Jose Rodriguez (36) som er bosatt på Kanariøyene, melder Forbes.

Metoden krever litt finesse, men er du fingernem er det enkelt å utnytte sårbarheten. digi.no fikk det til på første forsøk.

Slik gjør du:

Fra en låst enhet sveiper du fingeren opp fra bunnen. Dette åpner det nye kontrollsenteret. Klikk på andre ikon fra venstre nederst. Dette tar deg til «nedtelling»-funksjonen. Velg alarmklokken.

Nå skal du holde nede av-knappen på mobilen/nettbrettet inntil beskjeden «skyv for å slå av» dukker opp. Neste skritt krever timing: Du må trykke «avbryt» - umiddelbart etterfulgt av to raske trykk på hjemknappen, hvor det siste trykket varer litt lenger enn det første. (Gjenta gjerne avbryt-sekvensen inntil du når neste trinn).

Fikk du det til blir du nå tatt til multitasking-oversikten i iOS 7. Du ser blant annet et miniatyrbilde av appene som er installert, uten at disse er tilgjengelig for bruk. Derimot gis det adgang til enhetens kamera og lagrede bilder, inkludert mulighet til å dele disse i ulike kanaler. I realiteten kan hvem som helst nå ta over og misbruke enhetens definerte epostkonto, Facebook, Twitter, Flickr og så videre.

Nederst i artikkelen kan du se en video hvor Rodriguez demonstrerer sårbarheten på en iPhone.

Apple lover fiks

– Apple tar brukernes sikkerhet svært alvorlig. Vi er kjent med dette tilfellet og skal levere en feilfiks i en kommende oppdatering, sier Apple-talskvinne Trudy Muller, ifølge teknologinettstedet AllThingsD.

I mellomtiden er det fullt mulig å sikre seg mot misbruk ved å deaktivere tilgangen til nevnte kontrollsenter fra låseskjermen. Dette kan enkelt gjøres fra innstillinger -> kontrollsenter -> huk av valget for tilgang på låst skjerm.

Det er slett ikke første gang at det er oppdaget sårbarhet som gjør det enkelt å omgå tastelåsen i iOS: Lett å omgå tastelåsen på iPhone

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.