Bryter roaming-barriere i Norden

Nordisk mobiltelefon fortsetter utbyggingen av Ice-nettet i Norge, Sverige og Danmark.

Med Ice-modemet kan norske sommerturister logge seg på Internett når de besøker nabolandene uten at det koster noe i ekstra utenlandsgebyr, noe mobilbransjen hittil ikke har kunnet tilby.

I sommer vil hytte- og båtturister oppleve god dekning langs nesten hele norskekysten, og de som legger turen til Sverige eller Danmark har mulighet til å surfe på nett og lese e-post uten ekstra kostnader.

– Nordisk Mobiltelefon og Ice bryter nå det norske roaming-duopolet til Netcom og Telenor. I første omgang for mobilt bredbånd, men snart også for andre mobiltjenester og telefoni, sier Matthias Peter, administrerende dirketør i Nordisk Mobiltelefon Norway.

Nordisk Mobiltelefon, som markedsfører mobile bredbåndsløsninger under merkenavnet Ice, har overtatt det gamle 450 Mhz-båndet – kjent som NMT. Det analoge NMT-nettet er nå erstattet av et digitalisert høyhastighets 3G-nett som oppnår langt videre dekning enn dagens UMTS-tilbud fra Netcom og Telenor.

Nordisk Mobiltelefon Norways svenske og danske søsterselskaper lanserte mobile bredbåndsnett i vinter. Nordisk Mobiltelefon har allerede en geografisk dekning på mer enn 70 prosent i Sverige og Danmark, mens utbyggingen fortsetter for å oppnå full dekning.

Et mobilt bredbåndsabonnement fra Ice koster 399 kroner per måned med USB modem og 449 kroner per måned med et flerbrukermodem. Disse abonnementspriser inkluderer nå altså ikke bare bruken i Norge, men også Sverige og Danmark.

– Både feriegjester og forretningsreisende vil kunne oppnå store besparelser ved å være online med Ice-modemet, sier Matthias Peter.

Til sammenligning belaster de andre norske mobiloperatørene kundene med mellom 10 og 25 kroner per megabyte nedlastet data når nordmenn befinner seg i Sverige eller Danmark, i tillegg til faste abonnementskostnader. Stadig flere benytter seg også av muligheten til å motta e-post på mobilen. Med Ice-dekningen får abonnentene anledning til å bruke PC-en online til e-post og internett der de ønsker det.

– Mobilt bredbånd er en ideell løsning for båt- og hytteturister. Vi er svært glade for at vi nå kan tilby mobilt bredbånd langs norskekysten, sier Matthias Peter.

Fortsetter utbyggingen

I Norge har Ice tredoblet antall basestasjoner siden oppstarten sommeren 2006, og nettet er fremdeles under utbygging. Innen utgangen av 3. kvartal i år vil utbyggingen gi dekning i tilnærmet hele landet – og også innbyggere i tynt befolkede områder vil nyte godt av tilbudet. Denne sommeren vil det være dekning langs hele Oslo-fjorden og Sørlandskysten, samt store deler av Vestlandet og Nord-Norge, til glede både for fastboende, hyttegjester og båtfolk. Ice-nettet vil normalt også gi god dekning i store avstander fra kysten.

– Ice-teknologien er unik ved at den bygger på et lavfrekvensnett, og nettet er som skapt for den norske topografien med høye fjell, dype daler og uttalige små øyer langs hele kysten. I en rekke tynt befolkede områder er dette det eneste alternativet for moderne 3G mobil- og bredbåndstjenester, sier Matthias Peter.

Ice lanserte tidligere i år hytteabonnementet – et bredbåndsabonnement der kundene kun betaler for de ukene de faktisk bruker tjenesten. For de som reiser mye, enten i jobb eller fritid, vil fulltidsabonnement være et mer lønnsomt alternativ.

Les mer om: