BSA krever penger av svenske myndigheter

Svenske myndigheter riskerer kjemperegning etter massiv piratkopiering i svenske etater.

BSA krever penger av svenske myndigheter

Svenske myndigheter riskerer kjemperegning etter massiv piratkopiering i svenske etater.

Business Software Alliance (BSA) er en internasjonal interesseorganisasjon for programvareselskaper som Microsoft, Adobe, Autodesk og flere andre profilerte selskaper.

Organisasjonen jobber med å opplyse om lover og regler som gjelder ved bruk av programvare, men går også til politianmeldelser på vegne av sine medlemmer.

Nå truer organisasjonens svenske kontor, Sveriges myndigheter med erstattningssøksmål etter at det i en rapport fra Statskontoret i Sverige ble avslørt at et femtitalls etater bruker ulisensiert programvare.

- Vi ser frem til å prate med regjeringen om det her. Det skal bli interessant å se hvilke resultater de har kommet frem til, sier John Hugosson, talsmann for svenske BSA, til IDG.se.

Det er det svenske næringsdepartementet som er ansvarlig for at svenske myndigheter har kontroll på sin lisensbruk.

Svenske BSA sier at de ikke vil behandle myndighetene annerledes enn bedrifter som blir tatt for ulovlig bruk. Det betyr at Sverige risikerer å måtte både betale for programvarelisenser som er installert, og i tillegg for å ha brukt de uten å være korrekt lisensiert.

Slike lisensrevisjoner rammer spesielt hardt organisasjoner som har latt brukere installere hva de vil av programvare. Mange kan for eksempel ha installert Microsoft Project fordi de var nysgjerrige på det. Hvis det er installert i perioden det gjennomføres en lisensrevisjon, hjelper det ikke å argumentere for at det ikke brukes.

Med mer enn 50 offentlige etater som ikke har kontroll på lisensbruken, kan det fort bli en skyhøy regning fra BSA.

BSA Sverige gjør det, ifølge IDG.se, helt klart at de vil ta saken til rettsvesenet dersom ikke forhandlingene med det svenske næringsdepartementet fører frem.

    Les også:

Til toppen