BSA sprenger piratring

Business Software Alliance saksøker 25 privatpersoner for påstått pirathandel av programvare via såkalte praterom på Internett.

Business Software Alliance saksøker 25 privatpersoner for påstått pirathandel av programvare via såkalte praterom på Internett.

Den angivelige piratringen skal ha boltret seg på IRC-kanalen warez4cable, skriver den britiske nettavisen Register, som konstaterer at Business Software Alliance (BSA) mener alvor når organisasjonen sier de ikke bare skal ta de som produserer eller kjøper piratprogramvare, men også mellommennene.

Dette er den første rettssaken som reises mot enkeltpersoner som benytter pratekanaler til formidling av priatkopiert programvare, hevder BSA, som mener hver av de 25 saksøkte kan holdes erstatningsansvarlige for inntil 100.000 dollar som følge av sin piratvirksomhet.

BSA gikk til rettslige skritt etter at piratjegerne raidet dataanlegg i Sacramento og Downey i California og Troy og West Bloomfield i Michigan i forrige uke, etter at BSA i lengre tid hadde drevet "intens spaning undercover", skriver Register.

Razziaene, eller "de uanmeldte inspeksjonene" som BSA ynder å kalle det, ble gjennomført under overvåking av politiet, og førte til at til sammen fem datamaskiner ble beslaglagt.

BSA frykter - åpenbart berettiget - at økende bruk av høyhastighetsløsninger er i ferd med å gjøre IRC-kanaler til en av de (for ikke å si den) mest populære måten(e) å overføre ulovlig programvare på over Internett.

Til toppen