JUSS OG SAMFUNN

BSkyB på domenejakt

Det britiske TV-selskapet har punget ut med rundt åtte millioner kroner for domenet sky.com, og et dataselskap i USA har nå en relativt god saldo i banken...

Hilde Nyman
20. jan. 2000 - 11:07

Ifølge det svenske nyhetsbyrået 25 Timmar har den britiske TV-aktøren BSkyB betalt ikke mindre enn åtte millioner kroner for domenet. Financial Times (FT) skriver derimot at kjøpesummen ikke er verifisert, men at man regner med at dette var summen TV-selskapet måtte ut med.

I dag kommer man til det amerikanske dataselskapet Sky Computers på adressen domenet sky.com, men BSkyB/ Sky Televison har allerede sikret seg en annonse på siden til dataselskapet som forteller hvor BSkyB er å finne, nemlig på adressen sky.co.uk.

FT skriver videre at kjøpet av domenet er ledd i selskapets økende satsing på Internett. For kort tid siden ble John Swingewood ansatt som ny sjef i selskapet for avdelingen New Media, blant annet for å få sving på selskapets nettsatsing. Nå skal alle deler av nettsatsingen til selskapet - det være seg nyheter, fotballinformasjon eller e-handel samles under det nyinnkjøpte domenet.

Som digi.no har skrevet tidligere har BSkyB kjøpt 10 prosent av Gameplay.com, som selger spill på Internett (se relaterte artikler nederst på siden), og i tillegg har BSkyB 32 prosent av aksjene i netthandelsselskapet Open, som har en løsning rettet mot brukere av digitale TV-tjenester.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.