BEDRIFTSTEKNOLOGI

BT får armslag innenfor mobiltelefoni

Både British Telecom (BT) og Securicor steg på London-børsen fredag på meldingen om at den britiske regjeringen tillater BT å kjøpe de 40 prosentene i mobilselskapet Cellnet som i dag eies av Securicor.

Frode Eriksen
1. feb. 1999 - 09:54

Securicor steg over syv prosent fredag og ble vinneren av telekomaksjene da det ble kjent at BT får det britiske myndighetenes godkjennelse til å bli egen mobiloperatør, enten ved å selv søke og operere en av de nye UMTS-mobillisensene, eller ved å kjøpe Securicor ut av Cellnet, som er Storbritannias nest største mobiloperatør, hakket under Vodafone.

Myndighetene mener imidlertid at mobilvirksomheten må drives som eget selvstendig selskap, for å unngå at selskapet får fordeler basert på sitt faste telenett, som andre operatører ikke får.

BT forsøkte å kjøpe ut Securicors aksjepost for 1,2 milliarder pund i 1995, men ble da forhindret ved at de britiske myndighetene la ned forbud mot salget i et vedtak der hovedargumentet var å etablere så like betingelser som mulig for de ulike aktørene, for å hindre etableringen av et nytt BT-monopol.

Analytikere mener Securicors 40 prosent i Cellnet kan være verdt over ni milliarder amerikanske dollar (omlag 66 milliarder kroner).

Britiske myndigheter planlegger å auksjonere bort opptil fem UMTS-mobillisenser i løpet av året.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra