BEDRIFTSTEKNOLOGI

BT må redusere på interconnect

Britiske telemyndigheter, Oftel, vil redusere British Telecoms (BT) interconnectsatser med 28 prosent de neste fire årene. Det blir lettere for konkurrentene å slippe til, og folks telefonregning reduseres også.

Frode Eriksen
23. juli 1997 - 15:04

BT har nok en gang følt Oftels vrede. Denne gangen er det prisene selskapet skal ta for å la andre teleaktører formidle samtaler via BT-nettet for å nå sine privat- eller næringslivskunder, som skal justeres.

Hele 28 prosent reduksjon over fire år er den klare beskjeden fra Oftel. Saken ligger foreløpig som et forslag som BT-sjefene ser på. Industrikilder som siteres av Wall Street Journal sier at BT neppe vil protestere på telemyndighetenes ønsker. Det er Oftel som setter interconnect-avgiftene hvert år. Første kutt ventes innen 1. oktober, justert for 8 prosent inflasjon, og samme prosedyre vil gjentas de tre følgende år.

BT får hvert år inntekter på vel to milliarder kroner i interconnect-avgifter, til tross for en nedgang i avgiftene på 40 prosent de siste fire årene. Det er i hovedsak trafikkvekst som gjør at inntektene holder seg på samme nivå. Oftels planlagte prisreduksjoner kan derfor gjenvinnes ved økt trafikkvekst.

Storbritannia opererer allerede med noen av verdens laveste interconnect-avgifter

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.