BEDRIFTSTEKNOLOGI

BT/MCI med store Intranett-ambisjoner

BT og MCI skal etablere et globalt nettverk for Internett og intranett basert på selskapenes eksisterende nettverk, som skal markedsføres gjennom Consert. Det er i første rekke bedriftsmarkedet tjenesten retter seg mot. Samarbeidspartner er Microsoft.

Frode Eriksen
14. nov. 1996 - 11:30

Planleggingen av nettverket har pågått i lengere tid og ville bli lansert uansett BTs oppkjøp av MCI eller ikke, sa en talskvinne for MCI, Caroline Rice, ifølge Newsbytes.

Det er i første rekke muligheten for å kunne støtte intranett som ses på som potensialet, i og med at veksten i intranett forventes å vokse minst like mye som Internett de nærmeste årene.

BT/MCI kan tilby en kapasitet over Atlanterhavet som tilsvarer en båndbredde på vel 622 megabits-per-sekund (Mbps). Ifølge MCI håndterer alliansen BT/MCI halvparten av verdens Internett-trafikk.

Nettjenestene skal selges gjennom Concert. I tillegg inkluderes Microsoft i samarbeidet ved at selskapets Intranet software benyttes.

BT/MCI sin Internett/intranett satsing skal utnytte eksisterende nettverks-tjenester som tilbys av Consert, som ifølge MCI er tilgjengelig fra over 800 steder i 50 land.

Avtalen knytter de to selskapene enda tettere sammen. BT har tidligere denne måneden inngått en avtale om kjøp av 80 prosent av aksjene i MCI i tillegg til de 20 prosentene selskapet allerede har.

Lanseringen av den nye tjenesten faller sammen med Concert Internet Plus Service (CIPS), som er verdens første globale Internett backbone, og som ble operativt denne uka.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.