BEDRIFTSTEKNOLOGI

- BT mister 15 prosent mot år 2000

British Telecom (BT) må forvente å miste ytterligere 15 prosent av sin markedsandel på det britiske markedet fram mot år 2000, ifølge avtroppende sjef for britiske telemyndighetene, Oftel, Don Cruickshank.

Frode Eriksen
2. des. 1997 - 14:18

Cruickshank mener BT må forvente å få under 70 prosent markedsandel på lokaltelefonimarkedet, halvparten av nasjonale samtaler, og rundt 40 prosent på internasjonale telefonsamtaler. BT opererer i et marked med over 60 konkurrenter på telekomtjenester i et marked der prisene har falt med 50 prosent siden BT ble privatisert.

Fremtidsvurderingene kom Cruickshank med under Financial Times' World Telecommunications Conference, som åpnet i London mandag.

- Vi forventer en betydelig sterkere konkurranse de neste to-tre årene etter som de fleste av de nye operatørene vil få etablert egen infrastruktur, sa Cruickshank, som ifølge Total Telecom trer tilbake som leder for Storbritannias svar på Post- og Teletilsynet, Oftel, i mars neste år etter å ha deltatt på regulatorsiden i Storbritannia siden 1983, og har opplevd både liberalisering i telemarkedet og privatisering av BT siden da.

I alt finnes det over 200 små og store operatører med lisens i Storbritannia, fem nasjonale telenett, fire mobiloperatører men bare 50 av disse er aktører med en viss størrelse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.