BEDRIFTSTEKNOLOGI

BT mister viktig samarbeidspartner

British Telecom (BT) mister en av sine viktigste samarbeidspartnere når spanske Telefonica nå velger WorldCom/MCI som sin internasjonale samarbeidspartner, etter at BTs fusjonsplaner med MCI sprakk.

Frode Eriksen
27. feb. 1998 - 14:09

Telefonicas interesse for BT/MCI skyldtes først og fremst de mulighetene som lå i MCIs infrastruktur i den spansktalende delen av Sør-Amerika. Denne intrastrukturen er fremdeles det som lokker mest, og det som nå avgjør det spanske televerkets valg av alliansepartner.

I realiteten har Telefonica skiftet alliansepartner to ganger det siste året. I fjor vår meldte selskapet seg ut av Unisource til fordel for Concert. I Unisource satt televerkene i Sverige, Sveits og Nederland tilbake uten sin viktigste og største partner. Da det ble klart i fjor høst at BT ikke kunne fullføre sine fusjonsplaner med MCI, kjølnet spanjolenes interesse for BTs Concert betraktelig, sammen med planer om krysseierskap og felles intrastruktur.

I BT har man lenge vurdert hva en skal gjøre i Spania, og resultatet så langt er ifølge Financial Times at en går for sitt allerede etablerte datterselskap, inkludert mobiloperatøren Airtel. Men noe mer omfattende samarbeid er foreløpig utelukket.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.