BT og AT&T vurderer mobilsamarbeid

Et av verdens største mobilselskap kan bli resultatet dersom British Telecom (BT) og AT&T slår sammen sine mobilvirksomheter.

Et av verdens største mobilselskap kan bli resultatet dersom British Telecom (BT) og AT&T slår sammen sine mobilvirksomheter.

Et felles mobilselskap er blant alternativene som nå vurderes av de to selskapene, som i løpet av året skal etablere et joint venture for å operere selskapenes ulike internasjonale aktiviteter, skriver den britiske avisen The Sunday Times.

BT-sjef Peter Bonfield sier til avisen at det er mulig med et samarbeid mellom det delvis BT-eide Cellnet og amerikanske AT&T på mobilområdet.

I så fall blir målet å sørge for at BT og AT&T-kundene får mulighet til å bruke sine mobiltelefoner i henholdsvis Europa og USA. I dag er dette ikke mulig fordi de fleste amerikanske mobilselskapene har valgt andre mobilstandarder enn GSM-standarden for mobiltelefoni.

Bonfield sier til avisen at det ikke er et stort skritt for selskapene å etablere et mobilsamarbeid. Dette ville dessuten være et utmerket svar på Vodafones ukegamle oppkjøp av amerikanske AirTouch. Toppsjefene i Vodafone og AirTouch har begge uttrykt ønske om at det etableres en felles global standard for mobiltelefoni, for å unngå at kunder må leie egne mobilterminaler når de reiser til andre siden av Atlanterhavet.

Til toppen