BEDRIFTSTEKNOLOGI

BT og NTT samarbeider om Singapore

British Telecom (BT) og Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NTT) slår seg sammen i kampen om en av de to operatørlisensene på telefoni i Singapore som vil bli tildelt neste år.

Frode Eriksen
14. mars 1997 - 14:23

BT og NTT blir de internasjonale telepartnerne i et konsortium som ledes av de to Singapore-baserte selskapene Singapore Technologies Telemedia Pte. Ltd. og Singapore Power Pte. Ltd. Under en pressekonferanse torsdag offentliggjorde de to Singapore-selskapene at de vil søke én av de to lisensene myndighetene i landet vil lyse ut.

Ifølge dagens CNBC har BT/NTT-samarbeidet ført til nye spekulasjoner om et fremtidig samarbeid mellom de to selskapene.

NTT er kontaktet av alle de tre store telekom-alliansene i verden - AT&T World Partners, Concert og Global One - med tanke på et fremtidig samarbeid. Så langt har ikke NTT forpliktet seg til noe, bortsett fra en observatørstatus hos AT&T.

NTT har uttalt at Singapore-prosjektet blir første skritt i en større internasjonal satsing selskapet vil gjøre i telekombransjen utenfor Japan, der selskapet er dominerende.

Singapore vil åpne sitt telekommarked 1. april 2000, to år før planen. Myndighetene i landet har vedtatt at utenlandske selskaper maksimalt kan eie 49 prosent av de nye teleaktørene i landet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.