BEDRIFTSTEKNOLOGI

BT og TeleDanmark til Alpene

En bank, et jernbaneselskap og en supermarkedkjede skal konkurrere med det sveitsiske televerket om å selge teletjenester i alpelandet. Nå er det også offisielt at de internasjonale partnerne blir Telenors beste venner; British Telecom (BT) og TeleDanmark.

Frode Eriksen
23. jan. 1997 - 09:00

BT og TeleDanmark vil eie 49 prosent i det nye selskapet, som går under navnet Newtelco. Resten av aksjene eies av de tre sveitsiske eierne som er det statseide jernbaneselskapet, supermarkedkjeden Migros og the Union Bank of Switzerland.

Newtelco vil tilby teletjenester i konkurranse med Swiss Telecom. Nettverket som det nye selskapet skal bruke som backbone går langs jernbanesporene rundt om i landet. For tiden utgjør dette nettet vel 3000 kilometer kabler og svitsjer i landets største byer og tettsteder, skriver European Teleommunications.

Det nye selskapet skal dessuten bruke Migros datanett, som allerede er i bruk av den tredje partneren, the Union Bank of Switzerland som driver et verdensomspennende nettverk under navnet UBINET. Det nye selskapet har også meldt seg på budrunden for den andre GSM-lisensen som forventes å være utdelt tidlig neste år.

Blant kundene finnes internettleverandøren Swiss Online.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.