BEDRIFTSTEKNOLOGI

BT på leit i USA

British Telecom (BT) har slett ikke gitt opp tanken om å fusjonere eller samarbeide tettere med en av teleoperatørene i USA. Selskapet arbeider nå ut fra en liste på fire potensielle samarbeidspartnere

Frode Eriksen
16. juli 1998 - 16:33

BT har vært på utkikk etter mulige samarbeidspartnere i USA siden oppkjøpsavtalen med MCI sprakk i fjor. Ifølge Financial Times sitter BT igjen med en liste på fire selskap som er mer aktuelle enn andre. På denne listen skal Bell Atlantic, AT&T, Qwest og Sprint stå. Bell Atlantic er et av de gjenværende fem Bell-selskapene, AT&T er USAs største telekomoperatør, Sprint er nummer tre, etter AT&T og MCI, mens Qwest etter oppkjøp av LCI og EUnet tidligere i år har sin sterkeste side på infrastruktur og har under bygging et nasjonalt høyhastighetsnett i USA.

På BTs generalforsamling onsdag kunne BTs toppsjef, Peter Bonfield, fortelle at alle muligheter ble sjekket men at ingen avtaler ble gjort om det ikke var til fordel for kunder av BTs Concert-tjenester. MCI eier fortsatt en post på 25 prosent i Concert som betjener 3800 internasjonale kunder.

Bonefield har også gjort det klart at BT uansett ikke kommer til å inngå noen avtaler før WorldComs oppkjøp av MCI er i boks, som tidligst skjer en gang til neste måned.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra