BT-sjef tar ryktene ved roten

BT-sjef Peter Bonefield benyttet en pressekonferanse tirsdag til å kommentere en del av de ryktene som har svirret rundt selskapet den siste tiden: BT skal verken kjøpe eller bli kjøpt av Microsoft.

På tirsdagens pressekonferanse i forbindelse med framleggelse av British Telecoms (BT) resultat for tredje fiskale kvartal i 1997, gjorde Bonefield det klart at selskapet ikke var i samtaler med en stor konkurrent om en fusjon, at BT fremdeles var interessert i en amerikansk telepartner men venter med saken, og at Microsoft så absolutt ikke er en del av kjøpsbildet.

Bonfield kom slett ikke med velkjente fraser som "ingen kommentar" eller "alle snakker med alle" på pressemøtet, ifølge Interactive Week.

BT-sjefen avkreftet at selskapet er i fusjonssamtaler med Cable & Wireless, og understreket at en avtale med en annen amerikansk partner ikke kan gjøres før fusjonen mellom WorldCom og MCI finner sted.

Og regnskapstallene da? BT ligger dårligere an enn forventet med et overskudd tredje kvartal på 1,7 milliarder dollar. Det er forsåvidt 0,2 milliarder bedre enn i samme periode året før, og 0,1 milliarder bedre enn budsjettert, men det hører med til historien at nesten 0,4 milliarder dollar av overskuddet kommer fra MCI som måtte betale en bot til BT fordi fusjonen ikke gikk i orden som planlagt i fjor høst. Reelt sett er altså tallene 0,3 milliarder dollar svakere enn ventet.

BT merker ellers at de stadig lavere prisene på teletjenester slår ut i svakere regnskapstall.

Til toppen