BT skal hente inn 65 milliarder kroner

British Telecom betalte 60 milliarder for sin 3G-lisens og må gjennomføre en nødemisjon. Styreformann er byttet ut og nå kan Sir Peter Bonfield ligge tynt an.

British Telecom betalte 60 milliarder for sin 3G-lisens og må gjennomføre en nødemisjon. Styreformann er byttet ut og nå kan Sir Peter Bonfield ligge tynt an.

British Telecommunications (BT) var på vei mot stupet, men arbeider på spreng for å få til en redning. Det er neste generasjon mobiltelefoni som holder på å kvele selskapet. For nøyaktig et år siden vant BT en av de fem engelske UMTS-lisensene, men det ble en pyros-seier. For prislappen endte opp på 60 milliarder kroner og denne gjelden holder nå på å kvele selskapet.

Toppsjef Peter Bonfield innrømmer at han betalte dobbelt så mye som han burde ha gjort. For siden auksjonen i fjor har IT-markedet stupt og usikkerheten rundt kundenes ønsker er blitt stor.

Nå må BT gjennomføre en nødemisjon for å rydde opp i regnskapene, forteller Reuters som har snakket med en rekke kilder i selskapet. Det er ikke tilfeldig at selskapet skal hente inn 65 milliarder kroner (5 millioner pund). Sammen med UMTS-lisensen har BT gjort andre investeringer som gir en samlet gjeld på hele 390 milliarder kroner.

Tidligere planla BT-ledelsen å børsnotere mobiltelefon-divisjonen, men dette er nå skrinlagt på grunn av kursfallene i telesektoren. Nå har Bonfield intet valg - han må kjøre en emisjon.

De økonomiske problemene har allerede kostet styreformann Iain Vallance jobben og nestemann kan bli Bonfield. For aksjekursen fortsatte å falle. Første jobb for ny styreformann kan være å finne en erstatter for Bonfield. I tillegg kan det komme et stort nedsalg i BTs investeringer i Japan, France og Spaina.

Til toppen