BT slakker på fusjonsavtale - MCI får føre samtaler

Torsdag bestemte British Telecom (BT) og MCI får å slakke litt på sin årsgamle fusjonsavtale og tillate samtaler med de to selskapene som har lagt inn bud på MCI: WorldCom og GTE.

I en pressemelding fra MCI heter det at selskapet vil møte de to budgiverne for samtaler. Dermed er skyttergravskrigen over og partene vil bevege seg nærmere de økonomiske realitetene rundt en fusjon med MCI.

Analytikere på Wall Street som Financial Times siterer, mener BT ved å løse litt på sin fusjonsavtale med MCI åpner for muligheten til å kunne bli en betydelig aktør i et større USA-basert telekomselskap.

Styreformann i GTE, Charles Lee, sier ifølge samme avis, at selskapet vil kunne endre betingelsene eller budet slik at det vil kunne aksepteres både av MCI og BT, med tanke på å etablere et globalt telekomselskap.

GTE er som selskap en svært attraktiv partner for MCI siden selskapet allerede er en storaktør innen lokaltelefoni i nesten 30 amerikanske stater med tjenester som når en tredel av befolkningen. MCIs investeringer i lokaltelefoni var nettopp årsaken til at BT fikk reforhandlet prisen på selskapet i august.

Uansett hvilken partner MCIs aksjeeiere velger, gjenstår et ekstra hinder for WorldCom og GTE; det er bare BTs kjøp som er godkjent av de amerikanske telemyndighetene, FCC.

Til toppen