BT truer med rettssak

British Telecom (BT) vil gå til rettslige skritt mot flere europeiske telekomaktører som krever urimelig mye i interconnect-avgifter.

British Telecom (BT) vil gå til rettslige skritt mot flere europeiske telekomaktører som krever urimelig mye i interconnect-avgifter.

Et EU-direktiv sier at interconnect-ratene skal reflektere de reelle prisene ved å formidle samtaler på et telenett. EU har satt 1. juli som frist til sine medlemmer for å offentliggjøre prisene selskapene vil ta for at konkurrentene skal kunne tilby tjenester på lokaltelefoni etter teleliberaliseringen 1. januar 1998.

BT forbereder nå rettslige skritt mot flere operatører selskapet mener tar urimelig høye avgifter på interconnect. Det er nemlig svært stor variasjon på slike rater fra land til land, og høye rater vil effektivt kunne hindre konkurranse på telefonitjenester i et marked.

BTs reaksjoner rettes i første rekke mot dominerende operatører - som på EU-språket betyr over 25 prosent markedsandel - i flere EU-land, ifølge Mike Corkery, som har ansvaret i BT for å overvåke hvordan telereguleringene går i Europa, skriver Techwire.

BT har sammen med sin nederlandske forretningspartner, som er de nederlandske jernbaneselskapet, levert klage på det nederlandske post og televerket, PTT Nederland, til nederlandske telemyndigheter for å holde alt for høye interconnect-rater. Denne klagen er til behandling.

Til toppen