BEDRIFTSTEKNOLOGI

BT vil by på AirTouch

British Telecom leter etter amerikanske allierte for et bud på amerikanske AirTouch tilsvarende 36 milliarder britiske pund (430 milliarder kroner).

Frode Eriksen
11. jan. 1999 - 07:30

Ifølge The Sunday Times er British Telecom (BT) interessert i det amerikanske mobilselskapet AirTouch, men helst sammen med en partner i USA. BT skal ifølge avisen være svært interessert i AirTouch sin mobilvirksomhet i flere europeiske land, som Spania, Italia og Tyskland. AirTouch er også majoritetseier i svenske Europolitan.

Fra før har britiske Vodafone og Bell Atlantic lagt inn bud på AirTouch, på henholdsvis 400 og 330 milliarder kroner, mens MCI Worldcom trakk sin interesse for selskapet før helgen.

BT vurderte også et bud på AirTouch i fjor, men ble da opptatt med å etablere samarbeidsavtalen med AT&T som skal munne ut i et joint venture i løpet av sommeren.

BT kan ikke samarbeide med AT&T om budet på AirTouch, siden AT&T allerede er ledende på mobiltelefoni i USA, sammen med Sprint PCS.

Avisen skriver at en mulig samarbeidspartner kan være Bell Atlantic, som kom med det første opprinnelige budet på AirTouch sist uke, tilsvarende vel 330 milliarder kroner. Et slikt samarbeid kan dele AirTouch i to deler, der Bell Atlantic overtar virksomhetene i USA, mens BT overtar mobilvirksomheten i Europa.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra