RESULTATERFINANS

Bubka-rekord i IT

I ren Sergej Bubka-stil satte IT-indeksen onsdag ny toppnotering med hårfin margin.

Eirik Flaa
13. mai 1998 - 20:05

Etter den kraftige oppgangen mandag, har IT-indeksen flatet noe ut de siste par dagene. Med marginal nedgang tirsdag ble det likevel ny toppnotering på 1628,21 poeng etter en oppgang på 0,2 prosent tirsdag. For resten av markedet var optimismen mer markant, og totalindeksen blåste seg opp med en halv prosent til 1411,71 poeng.

Tandberg-aksjen var fortsatt i medvind onsdag og endte på ny toppnotering 187,50 kroner - opp 5,3 prosent fra tirsdag. En analytiker digi.no snakket med mener oppgangen onsdag kan skyldes en melding på TDN som indikerte at lavere priser ville føre til generell volumvekst i markedet.

- Men dette resonnementet holder ikke. Selskapet leverte svake resultater siste kvartal, og en generell prisnedgang vil straffe marginene ytterligere, sier analytikeren.

Netcom var også en av vinnerne fredag, etter forsterket tro på effekten av SBCs oppkjøp av Ameritech.

- SBCs oppkjøp av Ameritech tyder på at selskapet styrker satsingen i USA og konsentrere sine oppkjøpsplaner i denne regionen. Europa er ikke nevnt som satsningsområde i noen de offisielle uttalelsene fra selskapet, sier en annen svært skeptisk analytiker.

Netcom endte likevel opp 1,6 prosent til 195 kroner onsdag.

Tandberg Data har fått hard medfart i markedet den siste tiden, men tirsdag flyttet aksjen seg opp 2,7 prosent til 75 kroner.

- Det er vel noen som forsøker seg etter kursfallet. For min egen del har jeg mistet mye interesse for selskapet etter at ledelsen har foretatt endel strategiske beslutninger jeg mener er feilaktige. Jeg tror ikke dagens positive sentiment vil holde seg - Tandberg Datas standarder vil ikke overleve på sikt, sier en analytiker som mener aksjen vil falle enda mer.

EDB - som offentliggjorde kvartalsresultatene sine onsdag morgen - fikk seg en real smekk da markedet fikk fordøyd tallene. Aksjen falt med 5,2 prosent til 36,50 kroner, og spiste dermed opp mye av den siste tids kursvekst. Resultatene viste solid vekst i forhold til første kvartal i 1997 - men i forhold til foregående kvartal viste tallene svak tilbakegang.

Omsetningen på Oslo Børs har holdt seg stabil så langt i uka og endte på 1,3 milliarder onsdag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.